Archieven: Uitjes

Ahoi Borkum

Een heerlijke uittip als je in Eemsdelta verblijft! De Eemshaven ligt op korte afstand en vanaf hier kun je het gezellige Borkum ontdekken! De Eemshaven is ook goed per trein bereikbaar vanaf de stations in Eemsdelta. De treinen stoppen direct in de nabijheid van de veerterminal.

Rondvaart door Appingedam

Genieten vanaf het water met de Damsterveer. Een overdekte, karakteristieke houten punter die past bij de sfeer van Appingedam. Langzaam varend door de grachten ontdek je Appingedam van een andere kant. Je krijgt een uniek kijkje op de hangende keukens en de vele bijzondere historische huizen en gebouwen. Duur ca. 1 uur.

Stadswandeling

Wandelen o.l.v. een ervaren stadsgids is misschien wel de beste manier om Appingedam te ontdekken. Lopend door de straten van Appingedam komt de geschiedenis bijna tot leven. Vrijwel overal is wel iets wat herinnert aan de hoogtijdagen van Appingedam vanwege o.a. de rijke historie als handelsstad.

Damster wandelingen

De spannendste speurwandelingen door Appingedam! Verken Appingedam te voet met leuke wandelroutes. Puzzel erop los met de speurroutes of ga er met het gezin op uit met de kidsroute.

Bezichtiging Synagoge, Appingedam

Wil je meer weten over de Joodse geschiedenis? Reserveer dan de synagoge als uitbreiding op de stadswandeling of reserveer een uitgebreid uitje inclusief een bezoek aan de Joodse begraafplaats en het metaheerhuisje. Vul op het contactformulier bij opmerkingen je wensen in.

Bezichting Nicolaïkerk

De Nicolaïkerk is een romanogotische hallenkerk. De grootste kerk in de Groninger Ommelanden en als Rijksmonument behorend tot de Top 100 der Nederlandse UNESCO-monumenten. Een kerk met fraaie beschilderingen, gewelven en een uniek Hinsz orgel.

Bezichtinging Gereformeerde kerk

Deze kerk in Appingedam is gebouwd in de stijl van de Amsterdamse school door architect Egbert Reitsma. Een kerk met een hoog parabolisch plafond, glas-in-lood raampartijen en geometrische plafondbeschilderingen.

Theeschenkerij Op Ewsum

Een indrukwekkend borgterrein met een rijke historie die teruggaat tot de vijftiende eeuw. De borg is in de loop der tijd uitgegroeid tot één van de fraaiste borgen in de Ommelanden. Veel is verloren gegaan, maar de boerderij met schuur en het koetshuis vertellen een historisch verhaal.

Zeilbeleving op de Dollard

Een unieke zeilbeleving op de Loodskotter Eems No.1 vanuit de haven van Delfzijl. Het houten dek, de robuuste masten, de stevige touwen en lijnen ademen de sfeer van vroeger uit. De natuurgids leert je meer over de natuur van de Dollard onderdeel van UNESCO Werelderfgoed Waddenzee. Een heerlijk groepsuitje vol met avontuur en vrijheid.

Roodehaan eten, drinken & live muziek

Roodehaan live in Westeremden staat garant voor kwalitatieve en spannende concerten van allerlei muzieksoorten. (Bijna) elke zaterdag en/of zondag een tof live concert met bijzondere muzikanten.