Culinair arrangement ‘De Basiliek’

Culinair arrangement ‘De Basiliek’ (individueel arrangement)

Appingedam is een mooie uitvalsbasis voor een korte vakantie in Eemsdelta. Je verblijft op een unieke locatie en geniet van culinaire smaakbelevingen, bereid met (h)eerlijke producten. Hier kun je volledig onthaasten en samen mooie herinneringen maken.

Dit arrangement betreft een overnachting in onze luxe B&B De Vijgenhof. ‘S avonds dineer je in restaurant De Basiliek welke op een steenworp afstand van de Vijgenhof gesitueerd is. Hier wordt je verrast met een culinair 5-gangen diner (exclusief consumpties).

 De volgende ochtend geniet je van een uitgebreid ontbijt waarmee je je verblijf afsluit.

(Dit arrangement is niet beschikbaar met aankomst op maandag. I.v.m. de zomersluiting van restaurant De Basiliek voor de periode van 1 t/m 15 augustus is het culinair arrangement gedurende die periode helaas niet beschikbaar.)

€ 139,-  p.p.p.n. (excl. toeristenbelasting)

Tijdens het hoogseizoen (juni/juli/augustus/september) berekenen wij een zomertoeslag van €10,- per persoon per nacht.

*Niet geldig in combinatie met andere acties. 

Overnachten op een unieke locatie

Bed & Breakfast De Vijgenhof is gelegen in het centrum van Appingedam en is gehuisvest in het Joodse schooltje dat tegen de voormalige synagoge is aangebouwd. Je verblijft in een smaakvolle ingerichte studio met eigen keuken en royale badkamer. In de zonnige privé stadstuin met terras kom je heerlijk tot rust.

In de historische stad Appingedam waan je jezelf terug in de tijd als je door het centrum loopt. Ook de horeca met terrassen aan het water, musea en galerieën zijn een bezoek waard. Appingedam is gelegen in de regio Eemsdelta met z’n pittoreske  wierdedorpen, authentieke molens, middeleeuwse kerken, kronkelende maren en de Waddenzee als UNESCO Werelderfgoed in de achtertuin. Een prachtig gebied om op avontuur te gaan en de vele verborgen schatten te ontdekken.

Bezoektips

Galerie De Noordelijke Kunsthof

Diverse wisselende exposities

Een galerie voor alle vormen van moderne beeldende kunst, gevestigd in een 17e eeuws pakhuis aan het Damsterdiep. Een initiatief van ca. 75 jaar geleden van werkgevers om Damsters met kunst kennis te laten maken.

Blankenstein 2, Appingedam | vrijdag t/m zondag

Museum stad Appingedam

Historisch museum met wisselende tentoonstellingen

Dit cultuurhistorisch museum vertelt over de geschiedenis en ontwikkeling van de stad Appin­gedam en haar achterland Fi­velingo met speciale aandacht voor architectuur, stedenbouw en stadsontwikkeling.

Wijkstraat 25, Appingedam

Museum Mølmann

Realistische en figuratieve kunst 

Het museum ligt ca. 2 kim buiten het centrum van Appingedam (OV bushalte nabij) | vrijdag t/m zondag

Realistisch schilder Rob Møhl­mann biedt met zijn particuliere museum een platform voor hedendaagse realistische en figuratieve kunst. Het museum is gevestigd in  het Rijksmonument ‘De Muzeheerd’.

Westersingel 102-104, Appingedam