Bereikbaarheid en openbaar vervoer

Eemsdelta is gelegen in het Noordoosten van Groningen en is goed bereikbaar met zowel het openbaar vervoer als met eigen vervoer. Via Google Maps bepaal je snel de beste autoroute naar Eemsdelta.

Parkeren

Is geen probleem in Eemsdelta, ruimte genoeg! Let wel goed op of je in een blauwe zone gebied parkeert. Houd dus altijd je parkeerschuif bij de hand en let op de geldende tijdslimieten. Wil je weten waar je het beste kan parkeren tijdens je uitje in Eemsdelta? Mail naar uitjes@visiteemsdelta.nl.

Laadpalen elektrische auto’s Eemsdelta

Voor een actueel overzicht van laadpalen zijn er diverse apps beschikbaar. Ook op de site van de ANWB kun je meer informatie vinden.

Openbaar vervoer

Eemsdelta is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. De trein vertrekt vanuit de stad Groningen en stopt in de plaatsen Stedum, Loppersum, Appingedam en Delfzijl.

Plan je reis met de trein.

De bus is de ideale manier om meerdere plaatsen in Eemsdelta te bezoeken. Qbuzz verzorgt het busvervoer in Eemsdelta.

Plan je reis met de bus.

Varen

Ook met de boot is Eemsdelta goed te bereiken! Vanuit de Stad Groningen via het Damsterdiep richting de meanderende maren in Noord-Groningen. Vanuit het zuiden via Ter Apel / Bourtange naar bijvoorbeeld Termunterzijl en doorvaren via Appingedam naar het Lauwersmeer.

De Vaarkaart Groningen brengt het netwerk van vaarwegen, vaarroutes en de meren in één oogopslag in beeld. Ook de jachthavens met bijbehorende faciliteiten zijn in beeld gebracht.

Alle brugbedientijden van bruggen en sluizen in Groningen en Drenthe vind je via deze link. Controleer voor je reis de meest actuele vaarweginformatie via www.vaarweginformatie.nl.

Een overzicht van alle jachthavens in Eemsdelta vind je via deze link.

Fietsen / wandelen

Via mooie wandel- en fietsroutes maak je kennis met Eemsdelta. Bij de VVV Info-shops kun je terecht voor routes en meer informatie. Ook op de site van de ANWB plan je zelf een mooie route door Eemsdelta middels een fietsknooppuntenplanner.