Artiveer

Kunst, cultuurhistorie en een lekker hapje en drankje: deze zomer kun je weer genieten van het Damster culturele evenement Artiveer. Ontdek varend met het Damsterveer en wandelend de parels van Appingedam, bezoek de mooie galerieën, musea en historische gebouwen en geniet van koffie met gebak of een lekkere lunch in een van de vele eetgelegenheden. Maak in één dag kennis met het rijke cultuurhistorisch erfgoed dat de middeleeuwse stad te bieden heeft en laat je verrassen door schilderijen, beelden en meer.

Met het Damsterveer vaar je over eeuwenoude waterwegen, die al bevaren werden door handelsschepen toen Appingedam een bloeiende middeleeuwse stad was. De hangende keukens, kalkoven De Fivel, de nieuwe stadshaven: ontdek dat Appingedam een bijzondere stad is, een mooie mix van oud en nieuw.

Met een Artiveerticket kun je op de vrijdagen 18 augustus, 1 september of 22 september met de rondvaartboot door Appingedam varen. Er zijn verschillende op- en afstaplocaties en tijden, je kiest waar en wanneer je op- en afstapt en hoe vaak je wil varen. Daarnaast krijg je met je ticket korting bij deelnemende musea, galerieën en eetgelegenheden. Informatie over de deelnemende musea, galerieën en eetgelegenheden vind je op www.artiveer.nl.

Bestel via deze site online je e-ticket. Prijs € 15,–

Vragen over Artiveer? Mail naar: artiveer2023@gmail.com

Op vertoon van je online ticket ontvang je op de door jou gekozen dag vanaf 9.00 uur bij Tourist Info Eemsdelta aan de Oude Kerkstraat 1 in Appingedam een informatiepakket met plattegrond en polsbandje(s). De routes die je kunt lopen en de locaties van de musea, galerieën en historische gebouwen staan op de plattegrond. Ook de op- en afstaplocaties van de boot zijn hierop vinden.

Algemene voorwaarden Artiveer

Bezoektips

Galerie De Noordelijke Kunsthof

Diverse wisselende exposities

Een galerie voor alle vormen van moderne beeldende kunst, gevestigd in een 17e eeuws pakhuis aan het Damsterdiep. Een initiatief van ca. 75 jaar geleden van werkgevers om Damsters met kunst kennis te laten maken.

Blankenstein 2, Appingedam | vrijdag t/m zondag

Museum stad Appingedam

Historisch museum met wisselende tentoonstellingen

Dit cultuurhistorisch museum vertelt over de geschiedenis en ontwikkeling van de stad Appin­gedam en haar achterland Fi­velingo met speciale aandacht voor architectuur, stedenbouw en stadsontwikkeling.

Wijkstraat 25, Appingedam

Museum Mølmann

Realistische en figuratieve kunst 

Het museum ligt ca. 2 kim buiten het centrum van Appingedam (OV bushalte nabij) | vrijdag t/m zondag

Realistisch schilder Rob Møhl­mann biedt met zijn particuliere museum een platform voor hedendaagse realistische en figuratieve kunst. Het museum is gevestigd in  het Rijksmonument ‘De Muzeheerd’.

Westersingel 102-104, Appingedam