Artiveer

Kunst, cultuurhistorie, varen en een lekker hapje en drankje: ook deze zomer kun je  weer genieten van het Damster culturele evenement Artiveer. Ontdek per rondvaarboot en wandelend de parels van Appingedam, bezoek de mooie galerieën, musea, kerken en historische gebouwen en geniet van koffie met gebak of een lekkere lunch in een van de vele eetgelegenheden. Maak in één dag kennis met het rijke cultuurhistorisch erfgoed dat de middeleeuws stad te bieden heeft en laat je in de galerieën verrassen door schilderijen, beelden en meer.

Met het Damsterveer vaar je over eeuwenoude waterwegen, die al bevaren werden door handelsschepen toen Appingedam een bloeiende middeleeuwse stad was. De hangende keukens, kalkoven de Fivel, de stadshaven: ontdek dat Appingedam nog steeds een bijzondere stad is, een mooie mix van oud en nieuw.

Met een Artiveerticket kun je de vrijdagen 31 mei, 12 juli en 6 september de hele dag met de rondvaartboot door Appingedam varen. Je stapt op en af waar je wilt en zo vaak je wilt. Daarnaast krijg je met je ticket korting bij de deelnemende musea, galerieën en eetgelegenheden.

Algemene voorwaarden Artiveer

Kies hieronder bij de gewenste datum het aantal personen voor wie je tickets wilt bestellen.

Klik op VOLGENDE om het bestelproces te vervolgen.

Bezoektips

Galerie De Noordelijke Kunsthof

Diverse wisselende exposities

Een galerie voor alle vormen van moderne beeldende kunst, gevestigd in een 17e eeuws pakhuis aan het Damsterdiep. Een initiatief van ca. 75 jaar geleden van werkgevers om Damsters met kunst kennis te laten maken.

Blankenstein 2, Appingedam | vrijdag t/m zondag

Groninger Zilverkamer

Zilverkamer en diverse wisselende exposities

De omvangrijke zilvercollectie uit de 17e t/m 20e eeuw  biedt een overzicht van de rijke historie van de Groninger smeden en hun werk. Tot ver in de 19e eeuw waren zilversmeden werkzaam Groningen en in de provincie.

Oude Kerkstraat 1, Appingedam | dinsdag t/m zaterdag

Museum stad Appingedam

Historisch museum met wisselende tentoonstellingen

Dit cultuurhistorisch museum vertelt over de geschiedenis en ontwikkeling van de stad Appin­gedam en haar achterland Fi­velingo met speciale aandacht voor architectuur, stedenbouw en stadsontwikkeling.

Wijkstraat 25, Appingedam