Lezing Maarten van Rossem

 

Maarten van Rossem laat in de Nicolaïkerk in Appingedam zijn licht schijnen over de Amerikaanse verkiezingen.

Maarten van Rossem is – na Ruben Terlou en Marianne Timmer – de derde spreker die door Verhalen in de Nicolaï naar Appingedam wordt gehaald. De organisatie beoogt een gevarieerd publiek naar de Damster monumentale kerk te halen. In dit geval zal het ook om veel publiek gaan, net als bij de aftrap met Ruben Terlou.

Want Van Rossem, ongeveer Nederlands bekendste historicus, zal met zijn feitenkennis en uitgesproken opinies vooruit blikken op de Amerikaanse verkiezingen. De strijd tussen Joe Biden en Donald Trump zal dit najaar door de hele wereld met grote belangstelling worden gevolgd en Van Rossem zal daar het zijne aan toevoegen.

Recent zei hij in zijn blad Maarten bij het bereiken van de 80-jarige leeftijd: ,,Door Trumps mogelijke terugkeer in 2024 zijn de VS een onbetrouwbare strategische partner van de EU geworden, waardoor Europa wel genoodzaakt is zich verder te verzelfstandigen ten opzichte van de VS.’’

Donald Trump noemt hij in datzelfde verhaal een ‘leugenachtige variété-artiest’.

Zondag 29 september 2024 – 14:30 uur | Kerk open vanaf 13:45 uur
Nicolaïkerk Appingedam

Contact:
Hans Meijer – 06 10 75 65 52 – info@sasa-appingedam.nl

 

Na je bestelling ontvang je in je mailbox het E-ticket. Geen mailtje? Kijk in je mail map ‘spam’ of ‘ongewenste mail’.

Vul hieronder het aantal gewenste tickets in en klik op volgende.

Bezoektips

Galerie De Noordelijke Kunsthof

Diverse wisselende exposities

Een galerie voor alle vormen van moderne beeldende kunst, gevestigd in een 17e eeuws pakhuis aan het Damsterdiep. Een initiatief van ca. 75 jaar geleden van werkgevers om Damsters met kunst kennis te laten maken.

Blankenstein 2, Appingedam | vrijdag t/m zondag

Museum stad Appingedam

Historisch museum met wisselende tentoonstellingen

Dit cultuurhistorisch museum vertelt over de geschiedenis en ontwikkeling van de stad Appin­gedam en haar achterland Fi­velingo met speciale aandacht voor architectuur, stedenbouw en stadsontwikkeling.

Wijkstraat 25, Appingedam

Museum Mølmann

Realistische en figuratieve kunst 

Het museum ligt ca. 2 kim buiten het centrum van Appingedam (OV bushalte nabij) | vrijdag t/m zondag

Realistisch schilder Rob Møhl­mann biedt met zijn particuliere museum een platform voor hedendaagse realistische en figuratieve kunst. Het museum is gevestigd in  het Rijksmonument ‘De Muzeheerd’.

Westersingel 102-104, Appingedam