Uitagenda

Het hele jaar door is er van alles te beleven in Eemsdelta. Bekijk hier de leukste evenementen, festivals, voorstellingen en activiteiten! Voor een uitgebreid overzicht kijk op: visiteemsdelta.nl

EEMSDELTA.WIND.ALTIJD.

Streekproductenmarkt op Ewsum

Een markt in Middelstum, vol ambachtelijk, veelal biologische producten uit de regio. Dé plek waar producenten en consumenten elkaar ontmoeten. Tevens een podium voor kunst en cultuur gerelateerde activiteiten. De markt wordt 6x per jaar op de vierde zaterdag van de maand in de periode april t/m september georganiseerd.

Pinksterfeesten

24 t/m 29 mei  2023
Ieder jaar tijdens Pinksteren bruist het in Delfzijl. Volop amusement, theater, cultuur, muziek, kermis en vertier. 6 dagen lang is Delfzijl met strand en haven het centrum van feestend Groningen.

Terug naar het begin

2, 3 en 4 juni, 2023
Een culturele ontdekkingstocht in de oude kerken van Appingedam. Met dansvoorstellingen, vertederende popmuziek en voordrachten van experimentele poëzie.
-> Koop hier je tickets.

Stadshavenfestival

10 juni 2023
Diverse muziekoptredens in het centrum van Appingedam, een gezellige markt en diverse kinderactiviteiten.

Damster City Swim

17 juni 2023
2e editie van de Damster City Swim. Recreatieve open water zwemtocht (bijna 3 km) door de wateren van de historische binnenstad van Appingedam. Nieuw dit jaar zijn o.a. de kids swim en de estafette.

Damster Stadsfeesten

30 juni t/m 2 juli 2023
Het laatste weekend van juni in Appingedam staat garant voor feest en plezier. Duitse Kermis, swingende muziek nachten en op zondag een familiedag.

Dag van het Wad

24 juni 2023
Deze dag in het teken van UNESCO Werelderfgoed de Waddenzee. Kennis maken met de Waddenzee in al haar facetten. Op diverse locaties langs de Waddenkust worden activiteiten georganiseerd.

Coopluydenmarkt

4 augustus 2023
Reis door de tijd waar ambachten van vroeger tot leven komen en ridders strijden om de stad te behouden. Maar ook noeste werkers, kleine handelaren, bedelaars én de gegoede burgerij.

Biedaip & Gondelvaart

24 t/m 27 aug 2023
Het Internationale Folk & Seasong Festival Biedaip brengt vele optredens met diverse muziekgroepen en muzikanten naar Appingedam. Verlichte boten met muziek veranderen de grachten op de vrijdag in een sfeervolle avond.

Open Monumenten Dag

9 en 10 september 2023
Een weekend lang openen tientallen monumenten in Eemsdelta de deuren. Neem eens een kijkje in een van de veelal eeuwenoude panden, vaak rijk gedecoreerd. De locaties bieden gratis toegang.

Fivelstadtocht

9 september 2023
Jaarlijkse historisch culturele wandeltocht met afstanden tot 25 km. door de Fivelingo. Elk jaar een andere route langs oude smokkelroutes, waterwegen, kerkpaden, handelsroutes en (voormalig) industrie

Muziekfestival

23 & 24 september 2023
Twee dagen lang is het centrum van Delfzijl het podium van het grootste openlucht muziekfestival voor amateur blaas- en slagwerkmuziek uit heel Nederland.