Uitagenda

Het hele jaar door is er van alles te beleven in Eemsdelta. Bekijk hier de leukste evenementen, festivals, voorstellingen en activiteiten!

EEMSDELTA.WIND.ALTIJD.

Streekproductenmarkt

Diverse data in 2022
In Ewsum, vol ambachtelijk, veelal biologische producten uit de regio. Dé plek waar producenten en consumenten elkaar ontmoeten. Tevens een podium voor kunst en cultuur gerelateerde activiteiten

Biedaip

25 t/m 28 aug. 2022
Het Folk & Seasong Festival Biedaip brengt 4 dagen lang optredens met muziek uit heel Europa en daarbuiten.

Havendagen

1 t/m 4 september 2022
In de haven is het genieten van moderne en oudere schepen, rondvaarten, stoer materieel, scheepsmodellen, nautische markt, maritieme ambachten en diverse podia muziek.

Open Monumenten Dag

10 en 11 september
Een weekend lang openen tientallen monumenten in Eemsdelta de deuren. Neem eens een kijkje in een van de veelal eeuwenoude panden, vaak rijk gedecoreerd. De locaties bieden gratis toegang.

Fivelstadtocht

10 september 2022
Jaarlijkse historisch culturele wandeltocht met afstanden tot 45 km. door de Fivelingo. Elk jaar een andere route langs oude smokkelroutes, waterwegen, kerkpaden, handelsroutes en (voormalig) industrie

Muziekfestival

17 & 18 september 2022
Twee dagen lang is het centrum van Delfzijl het podium van het grootste openlucht muziekfestival voor amateur blaas- en slagwerkmuziek uit heel Nederland.

Damsterdag Papiercorso

17 september 2022
De Damsterdag is al meer dan 100 jaar een traditie. In de middag en avond wordt er een pa­piercorso gereden met praalwagens, fietsen, skelters en al wat meer dat kan rijden.

Dollard festival (BC Dollard)

18 september 2022
Wadvogels en zeehonden spelen de hoofdrol tijdens het Dollardfestival met diverse kramen en activiteiten. Er zijn wandelingen uitgezet en excursies met een gids.

Dickens in Daam

16 & 17 december 2022
Openlucht theater voorstellingen in de historische Solwerderstraat Scrooge neemt het publiek mee langs het verhaal en brengt de kerstgedachte van de Christmas Carol tot leven.