Uitagenda

Het hele jaar door is er van alles te beleven in Eemsdelta. Bekijk hier de leukste evenementen, festivals, voorstellingen en activiteiten! Voor een uitgebreid overzicht kijk op: visiteemsdelta.nl

EEMSDELTA.WIND.ALTIJD.

Delfsail

13 juni t/m 16 juni 2024
Bekend om haar exotische schepen, is het op één na grootste Sailevenement in Nederland sinds 1986. Het biedt een uniek en gratis toegankelijk programma voor alle leeftijden

Pinksterfeesten

15 t/m 20 mei 2024
Ieder jaar tijdens Pinksteren bruist het in Delfzijl. Volop amusement, theater, cultuur, muziek, kermis en vertier. 6 dagen lang is Delfzijl met strand en haven het centrum van feestend Groningen.

Terug naar het begin

24,25 en 26 mei 2024
Een culturele ontdekkingstocht in de oude kerken van Appingedam. Met dansvoorstellingen, vertederende popmuziek en voordrachten van experimentele poëzie.

Coopluydenmarkt

2 augustus 2024
Reis door de tijd waar ambachten van vroeger tot leven komen en ridders strijden om de stad te behouden. Maar ook noeste werkers, kleine handelaren, bedelaars én de gegoede burgerij.

Biedaip & Gondelvaart

22 t/m 25 aug 2024
Het Internationale Folk & Seasong Festival Biedaip brengt vele optredens met diverse muziekgroepen en muzikanten naar Appingedam. Verlichte boten met muziek veranderen de grachten op de vrijdag in een sfeervolle avond.

Open Monumenten Dag

14 en 15 september 2024
Een weekend lang openen tientallen monumenten in Eemsdelta de deuren. Neem eens een kijkje in een van de veelal eeuwenoude panden, vaak rijk gedecoreerd. De locaties bieden gratis toegang.

Fivelstadtocht

7 september 2024
Jaarlijkse historisch culturele wandeltocht met afstanden tot 25 km. door de Fivelingo. Elk jaar een andere route langs oude smokkelroutes, waterwegen, kerkpaden, handelsroutes en (voormalig) industrie

Damsterdag Papiercorso

14 september 2024
De Damsterdag is al meer dan 100 jaar een traditie in Appingedam. In de middag en avond wordt er een pa­piercorso gereden met o.a. praalwagens, fietsen en skelters.

Sunsation

Sunsation: Hét feest van het Noorden, 15 t/m 23 maart 2024
Pop, Rock, Dance en Hollandse avond met altijd weer verrassende bekende namen en nieuw talent.
Kaartverkoop start op 3 februari.