Bezichting Nicolaïkerk

Appingedam is een historische stad aan het water. Tientallen eeuwenoude gebouwen herinneren je hier aan. Zo ook de romanogotische Nicolaïkerk. Vermoedelijk heeft er op de plek waar de kerk gebouwd werd eerder ook al een gebedshuis gestaan. De huidige kerk staat al sinds de 13e eeuw op haar plek. De eerste eeuw was de kerk nog gewijd aan de maagd Maria. Door de snelle uitbreiding van Appingedam werd de kerk een eeuw later uitgebreid. Nicolaas van Myra werd toen de beschermheilige. Op de muren van het gebouw zijn nog enkele muurschilderingen van Sint-Nicolaas te vinden, deze worden gedateerd op halverwege de 15e eeuw.

Breng een bezoek aan de Nicolaïkerk als uitbreiding op een stadswandeling of breng alleen een bezoek aan deze prachtige kerk. Vul op het aanvraagformulier je wensen in.

Bezoektips

Galerie De Noordelijke Kunsthof

Diverse wisselende exposities

Een galerie voor alle vormen van moderne beeldende kunst, gevestigd in een 17e eeuws pakhuis aan het Damsterdiep. Een initiatief van ca. 75 jaar geleden van werkgevers om Damsters met kunst kennis te laten maken.

Blankenstein 2, Appingedam | vrijdag t/m zondag

Museum stad Appingedam

Historisch museum met wisselende tentoonstellingen

Dit cultuurhistorisch museum vertelt over de geschiedenis en ontwikkeling van de stad Appin­gedam en haar achterland Fi­velingo met speciale aandacht voor architectuur, stedenbouw en stadsontwikkeling.

Wijkstraat 25, Appingedam

Museum Mølmann

Realistische en figuratieve kunst 

Het museum ligt ca. 2 kim buiten het centrum van Appingedam (OV bushalte nabij) | vrijdag t/m zondag

Realistisch schilder Rob Møhl­mann biedt met zijn particuliere museum een platform voor hedendaagse realistische en figuratieve kunst. Het museum is gevestigd in  het Rijksmonument ‘De Muzeheerd’.

Westersingel 102-104, Appingedam