Bezichtinging Gereformeerde kerk

Op deze plek in Appingedam staat al sinds jaar en dag een kerk. De eerste tekenen van een kerk op deze plaats stammen uit 1852. In de jaren daarna is er een hoop veranderd aan het gebouw en haar omgeving. Uiteindelijk wordt in 1927 de huidige kerk gebouwd. Egbert Reitsma ontwerpt een vrij sobere zaalkerk in Amsterdamse Schoolstijl, met hoog parabolisch plafond, glas-in-lood raampartijen en geometrische plafondbeschilderingen. Het uiterlijk wordt sterk bepaald door de paarsbruine gesinterde bakstenen, dat zijn vervormde doorbakken baksteen met donkere kleurschakeringen, die in verschillende metselverbanden zijn verwerkt. De kerk heeft een rechthoekige plattegrond en is breder dan zijn voorganger. Het licht valt binnen door de glaspanelen in het zadeldak. Aan de achterkant is het dak zo sterk afgewolfd dat de dakpannen daar als gevelbekleding dienst doen. 1 december 1927 nieuwe kerk in gebruik genomen
Min. aantal: 1
Prijs: € 15,00

Bezoektips

Galerie De Noordelijke Kunsthof

Diverse wisselende exposities

Een galerie voor alle vormen van moderne beeldende kunst, gevestigd in een 17e eeuws pakhuis aan het Damsterdiep. Een initiatief van ca. 75 jaar geleden van werkgevers om Damsters met kunst kennis te laten maken.

Blankenstein 2, Appingedam | vrijdag t/m zondag

Museum stad Appingedam

Historisch museum met wisselende tentoonstellingen

Dit cultuurhistorisch museum vertelt over de geschiedenis en ontwikkeling van de stad Appin­gedam en haar achterland Fi­velingo met speciale aandacht voor architectuur, stedenbouw en stadsontwikkeling.

Wijkstraat 25, Appingedam

Museum Mølmann

Realistische en figuratieve kunst 

Het museum ligt ca. 2 kim buiten het centrum van Appingedam (OV bushalte nabij) | vrijdag t/m zondag

Realistisch schilder Rob Møhl­mann biedt met zijn particuliere museum een platform voor hedendaagse realistische en figuratieve kunst. Het museum is gevestigd in  het Rijksmonument ‘De Muzeheerd’.

Westersingel 102-104, Appingedam