Rondvaart door Appingedam

Groeps- en individueel uitje.

Vanuit de jachthaven vaart het Damsterveer door de waterwegen van Appingedam (of buitengebied) en ontdek je de historie van de oude binnenstad met o.a. de beroemde hangende keukens. Het Damsterveer is een karakteristieke houten punter die past bij de sfeer van Appingedam en wordt bemand door een enthousiast team vrijwilligers. De tijdsduur en route/bestemming zijn uiteraard naar wens af te spreken en indien gewenst is er een gids ter beschikking om het verhaal van Appingedam en omgeving te vertellen.


TIP
Een rondvaart kan goed gecombineerd worden met een stadswandeling, een bezoek aan een galerie, musea en/of kerk. Start en sluit de dag af bij één van de horecamogelijkheden om je dagje uit compleet te maken.

Het Damsterveer (overdekt) kan maximaal 46 passagiers meenemen. het Damstrveer is helaas niet rolstoelvriendelijk, er dienen een aantal treden worden genomen om aan boord te komen.
De kleinere (open) boot het Lutjeveer kan maximaal 10 passagiers meenemen.

Vrije afvaarten
De vrije afvaarten zijn op de woensdag-, vrijdag- & zaterdag om 13.30 uur en 14.45 uur. Duur: ca. 1 uur.
Op zaterdagmiddag zal de afvaart van 14.45 uur inclusief een bezoek aan kalkoven De Fivel zijn. Duur van deze rondvaart is ca 1.20 uur.


Kaartjes hiervoor zijn te koop bij de Tourist Info Eemsdelta in Appingedam, Oude Kerkstraat 1.
Telefoonnummer 0596 – 62 03 00.
Kosten volwassenen: € 7,- / kinderen t/m 12 jaar: € 5,-. Zaterdagafvaart 14.45 uur incl. kalkoven kost € 9,- p.p. en kinderen t/m 12 jaar € 6,-.


Het vaarseizoen van het Damsterveer is in 2024 tot 1 oktober. groepen kunnen nog tot medio oktober worden geboekt, mits de weersomstandigheden dit toelaten.

Bezoektips

Galerie De Noordelijke Kunsthof

Diverse wisselende exposities

Een galerie voor alle vormen van moderne beeldende kunst, gevestigd in een 17e eeuws pakhuis aan het Damsterdiep. Een initiatief van ca. 75 jaar geleden van werkgevers om Damsters met kunst kennis te laten maken.

Blankenstein 2, Appingedam | vrijdag t/m zondag

Museum stad Appingedam

Historisch museum met wisselende tentoonstellingen

Dit cultuurhistorisch museum vertelt over de geschiedenis en ontwikkeling van de stad Appin­gedam en haar achterland Fi­velingo met speciale aandacht voor architectuur, stedenbouw en stadsontwikkeling.

Wijkstraat 25, Appingedam

Museum Mølmann

Realistische en figuratieve kunst 

Het museum ligt ca. 2 kim buiten het centrum van Appingedam (OV bushalte nabij) | vrijdag t/m zondag

Realistisch schilder Rob Møhl­mann biedt met zijn particuliere museum een platform voor hedendaagse realistische en figuratieve kunst. Het museum is gevestigd in  het Rijksmonument ‘De Muzeheerd’.

Westersingel 102-104, Appingedam