’t Hoeske van opoe Iet

Achter de voordeur van ‘t Hoeske van opoe Iet lijkt het of de tijd heeft stilgestaan. Bewonder daar van dichtbij het fijne kant, kraalwerk en de oorijzers van de prachtige authentieke klederdracht uit heel Nederland.

Of zet een stap terug in de tijd en neem een kijkje in de 19de eeuwse kraamkamer met zeldzame antieke medische instrumenten en in een compleet ingericht washok met een fraaie collectie was- en strijkgoed. 

Ga ook even zitten in de boerenkeuken met bijzonder antiek kookgerei. In het hart van ‘t Hoeske is de woonkamer, waar je je ogen uitkijkt: uniek antiek handwerk met naaigerei, volkskunst, rariteiten en nog veel meer. Kortom; haal uw hart op naar lang vervloogen tijden bij ons in ’t Hoeske van Opoe Iet in het schoone Delfzijl!

Nieuwsgierig geworden? Kom dan eens op je gemak dwalen in nostalgie. Een vers bakje koffie, thee met een lekker stukje koek staat voor je klaar!

Van 6 april tot 28 oktober 2023 is de tentoonstelling ‘Kind in doop en dracht’ te zien.

Bezoektips

Galerie De Noordelijke Kunsthof

Diverse wisselende exposities

Een galerie voor alle vormen van moderne beeldende kunst, gevestigd in een 17e eeuws pakhuis aan het Damsterdiep. Een initiatief van ca. 75 jaar geleden van werkgevers om Damsters met kunst kennis te laten maken.

Blankenstein 2, Appingedam | vrijdag t/m zondag

Museum stad Appingedam

Historisch museum met wisselende tentoonstellingen

Dit cultuurhistorisch museum vertelt over de geschiedenis en ontwikkeling van de stad Appin­gedam en haar achterland Fi­velingo met speciale aandacht voor architectuur, stedenbouw en stadsontwikkeling.

Wijkstraat 25, Appingedam

Museum Mølmann

Realistische en figuratieve kunst 

Het museum ligt ca. 2 kim buiten het centrum van Appingedam (OV bushalte nabij) | vrijdag t/m zondag

Realistisch schilder Rob Møhl­mann biedt met zijn particuliere museum een platform voor hedendaagse realistische en figuratieve kunst. Het museum is gevestigd in  het Rijksmonument ‘De Muzeheerd’.

Westersingel 102-104, Appingedam