Theeschenkerij Op Ewsum

De theeschenkerij bevindt zich in het oude schathuis, ook wel het koetshuis genoemd. In de gezellige theeschenkerij kun je terecht voor thee of koffie met iets lekkers. Dat lekkers, zoals onze beroemde appeltaart of brownies, maken ze zelf.

Ook lunchen en het organiseren van een high tea behoren tot de mogelijkheden. Op Ewsum kun je ook vergaderen, je verjaardag, bruiloft of andere evenementen vieren. 

Neem een kijkje Op Ewsum, ga terug in de tijd, geniet van een rondwandeling, bezoek de tuinen of kom logeren.

 

 

 

Bezoektips

Galerie De Noordelijke Kunsthof

Diverse wisselende exposities

Een galerie voor alle vormen van moderne beeldende kunst, gevestigd in een 17e eeuws pakhuis aan het Damsterdiep. Een initiatief van ca. 75 jaar geleden van werkgevers om Damsters met kunst kennis te laten maken.

Blankenstein 2, Appingedam | vrijdag t/m zondag

Museum stad Appingedam

Historisch museum met wisselende tentoonstellingen

Dit cultuurhistorisch museum vertelt over de geschiedenis en ontwikkeling van de stad Appin­gedam en haar achterland Fi­velingo met speciale aandacht voor architectuur, stedenbouw en stadsontwikkeling.

Wijkstraat 25, Appingedam

Museum Mølmann

Realistische en figuratieve kunst 

Het museum ligt ca. 2 kim buiten het centrum van Appingedam (OV bushalte nabij) | vrijdag t/m zondag

Realistisch schilder Rob Møhl­mann biedt met zijn particuliere museum een platform voor hedendaagse realistische en figuratieve kunst. Het museum is gevestigd in  het Rijksmonument ‘De Muzeheerd’.

Westersingel 102-104, Appingedam