Uitjes

Creëer je eigen unieke dag uit!

Selecteer één of combineer meer uitjes. Beleef je eigen dag uit in Eemsdelta. Laat je verrassen door de veelzijdigheid van Eemsdelta. Vul het aanvraagformulier in met je wensen. Visit Eemsdelta helpt je graag met de organisatie en de reserveringen, zodat je kunt genieten van een unieke dag uit in Eemsdelta!

Liever een compleet verzorgd arrangement? Ook dat is mogelijk. Kies één van onze volledig
verzorgde arrangementen.

Rondvaart Appingedam

Genieten vanaf het water met de Damsterveer. Een overdekte, karakteristieke houten punter die past bij de sfeer van Appingedam. Langzaam varend door de grachten ontdek je Appingedam van een andere kant. Je krijgt een uniek kijkje op de hangende keukens en de vele bijzondere historische huizen en gebouwen. Duur ca. 1 uur.

Ahoi Borkum

Een heerlijke uittip als je in Eemsdelta verblijft! De Eemshaven ligt op korte afstand en vanaf hier kun je het gezellige Borkum ontdekken! De Eemshaven is ook goed per trein bereikbaar vanaf de stations in Eemsdelta. De treinen stoppen direct in de nabijheid van de veerterminal.

Stadswandeling Appingedam

Wandelen o.l.v. een ervaren stadsgids is misschien wel de beste manier om Appingedam te ontdekken. Lopend door de straten van Appingedam komt de geschiedenis bijna tot leven. Vrijwel overal is wel iets wat herinnert aan de hoogtijdagen van Appingedam vanwege o.a. de rijke historie als handelsstad.

Damster wandelingen

De spannendste speurwandelingen door Appingedam! Verken Appingedam te voet met leuke wandelroutes. Puzzel erop los met de speurroutes of ga er met het gezin op uit met de kidsroute.

Bezichtiging Synagoge, Appingedam

Wil je meer weten over de Joodse geschiedenis? Reserveer dan de synagoge als uitbreiding op de stadswandeling of reserveer een uitgebreid uitje inclusief een bezoek aan de Joodse begraafplaats en het metaheerhuisje. Vul op het contactformulier bij opmerkingen je wensen in.

Bezichtiging Nicolaïkerk

De Nicolaïkerk is een romanogotische hallenkerk. De grootste kerk in de Groninger Ommelanden en als Rijksmonument behorend tot de Top 100 der Nederlandse UNESCO-monumenten. Een kerk met fraaie beschilderingen, gewelven en een uniek Hinsz orgel.

Eemsdelta heeft veel te bieden! Volop cultuur, historie én een uniek landschap.

Laat je verrassen door de vele mogelijkheden. Houd je van avontuur, stap dan in de havenstad Delfzijl aan boord van de Loodskotter en verken de Dollard. Ben je een liefhebber van cultuur? Boek dan een stadswandeling in Appingedam o.l.v. een enthousiaste stadsgids of breng een bezoek aan één van de vele musea, kerken, en galerieën die Eemsdelta rijk is. Liever actief? Pak dan de fiets en geniet onderweg van het landschap met haar kronkelende weggetjes, oude zeedijken, wierden en middeleeuwse kerken. 

Naast de vele mogelijkheden heeft Eemsdelta voldoende horecagelegenheden waar je samen kunt genieten van een drankje, hapje, lunch en/of diner.

EEMSDELTA.WIND.ALTIJD.

Ook interessant

Delfsail

13 juni t/m 16 juni 2024
Bekend om haar exotische schepen, is het op één na grootste Sailevenement in Nederland sinds 1986. Het biedt een uniek en gratis toegankelijk programma voor alle leeftijden

Coopluydenmarkt

2 augustus 2024
Reis door de tijd waar ambachten van vroeger tot leven komen en ridders strijden om de stad te behouden. Maar ook noeste werkers, kleine handelaren, bedelaars én de gegoede burgerij.

Biedaip & Gondelvaart

22 t/m 25 aug 2024
Het Internationale Folk & Seasong Festival Biedaip brengt vele optredens met diverse muziekgroepen en muzikanten naar Appingedam. Verlichte boten met muziek veranderen de grachten op de vrijdag in een sfeervolle avond.