Uitjes

Creëer je eigen unieke dag uit!

Selecteer één of combineer meer uitjes. Beleef je eigen dag uit in Eemsdelta. Laat je verrassen door de veelzijdigheid van Eemsdelta. Vul het aanvraagformulier in met je wensen. Visit Eemsdelta helpt je graag met de organisatie en de reserveringen, zodat je kunt genieten van een unieke dag uit in Eemsdelta!

Liever een compleet verzorgd arrangement? Ook dat is mogelijk. Kies één van onze volledig
verzorgde arrangementen.

Rondvaart Appingedam

Genieten vanaf het water met de Damsterveer. Een overdekte, karakteristieke houten punter die past bij de sfeer van Appingedam. Langzaam varend door de grachten ontdek je Appingedam van een andere kant. Je krijgt een uniek kijkje op de hangende keukens en de vele bijzondere historische huizen en gebouwen. Duur ca. 1 uur.

Stadswandeling Appingedam

Wandelen o.l.v. een ervaren stadsgids is misschien wel de beste manier om Appingedam te ontdekken. Lopend door de straten van Appingedam komt de geschiedenis bijna tot leven. Vrijwel overal is wel iets wat herinnert aan de hoogtijdagen van Appingedam vanwege o.a. de rijke historie als handelsstad.

Maak je eigen koffiemelange

In de ambachtelijke koffiebranderij van Erik Poelstra uit Delfzijl kom je alles te weten over de koffieplant, de oogst, het brandproces en de verschillende smaken. Als groep gaan jullie samen je eigen koffie melange maken. uiteraard ook verpakken, zodat je thuis kunt genieten van je eigen koffie!

Bezichtiging Synagoge, Appingedam

Wil je meer weten over de Joodse geschiedenis? Reserveer dan de synagoge als uitbreiding op de stadswandeling of reserveer een uitgebreid uitje inclusief een bezoek aan de Joodse begraafplaats en het metaheerhuisje. Vul op het contactformulier bij opmerkingen je wensen in.

Zeilbeleving op de Dollard

Een unieke zeilbeleving op de Loodskotter Eems No.1 vanuit de haven van Delfzijl. Het houten dek, de robuuste masten, de stevige touwen en lijnen ademen de sfeer van vroeger uit. De natuurgids leert je meer over de natuur van de Dollard onderdeel van UNESCO Werelderfgoed Waddenzee. Een heerlijk groepsuitje vol met avontuur en vrijheid.

Beleef de koffiebranderij in Delfzijl

Erik Poelstra van Maalwerk koffie uit Delfzijl neemt je mee in de wereld van koffie. In zijn ambachtelijk koffiebranderij kom je alles te weten over de koffieplant, de oogst, het brandproces en de verschillende smaken. Plezier, gezelligheid en lekkere koffie gegarandeerd!

Eemsdelta heeft veel te bieden! Volop cultuur, historie én een uniek landschap.

Laat je verrassen door de vele mogelijkheden. Houd je van avontuur, stap dan in de havenstad Delfzijl aan boord van de Loodskotter en verken de Dollard. Ben je een liefhebber van cultuur? Boek dan een stadswandeling in Appingedam o.l.v. een enthousiaste stadsgids of breng een bezoek aan één van de vele musea, kerken, en galerieën die Eemsdelta rijk is. Liever actief? Pak dan de fiets en geniet onderweg van het landschap met haar kronkelende weggetjes, oude zeedijken, wierden en middeleeuwse kerken. 

Naast de vele mogelijkheden heeft Eemsdelta voldoende horecagelegenheden waar je samen kunt genieten van een drankje, hapje, lunch en/of diner.

EEMSDELTA.WIND.ALTIJD.

Ook interessant

Streekproductenmarkt op Ewsum

Een markt in Middelstum, vol ambachtelijk, veelal biologische producten uit de regio. Dé plek waar producenten en consumenten elkaar ontmoeten. Tevens een podium voor kunst en cultuur gerelateerde activiteiten. De markt wordt 6x per jaar op de vierde zaterdag van de maand in de periode april t/m september georganiseerd.

Pinksterfeesten

24 t/m 29 mei  2023
Ieder jaar tijdens Pinksteren bruist het in Delfzijl. Volop amusement, theater, cultuur, muziek, kermis en vertier. 6 dagen lang is Delfzijl met strand en haven het centrum van feestend Groningen.

Terug naar het begin

2, 3 en 4 juni, 2023
Een culturele ontdekkingstocht in de oude kerken van Appingedam. Met dansvoorstellingen, vertederende popmuziek en voordrachten van experimentele poëzie.
-> Koop hier je tickets.